Hangin` out.......
Fotograf
Utstyr
  • F90x
  • Tamron 28-300
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeVelvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger502
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_20999} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Jøran S.

Glimrende observert, og godt tatt!
Tittelen passet jo også bra:)
Mvh Jøran:)
Eskil O.

Yes, standing on one foot.Likte dette veldig godt, artig tittel.

Eskil.
Ketil K.

Flott komp av to lappspover (såvidt jeg kan bedømme) i sitt rette miljø. Den skummende bølgen ga dybde i bildet. Litt uskarpt bilde. Forsøkt USM?
Rune Edvin H.

Morsomt og pent.
Rune
Carsten A.

Bildet er ikke skarpt, og da hjelper det lite med USM, som ikke er noen trylleformular. USM er nyttig og nødvendig for at skarpe opptak også skal vises som skarpe bilder. Men uskarpe opptak får en ikke til å gi skarpe bilder, hverken med eller uten USM.

Fuglene er ganske fint plassert. Det lyse feltet øverst burde vært beskåret. Vignetteringen er sjenerende, men sånn (uskarpt og med vignettering) må det vel nesten bli med en ca. 10x+ zoom. Dette objektivet er forøvrig - ikke overraskende - meget lavt gradert på www.photodo.se
MVH CA
Don P.

Takker dere som så det morsomme med bildet til tross for tvilsom kvalitet. Jeg vet at dette objektivet er langt fra den kvaliten man kunne ønsker seg, men i dette tilfelle har skanneren, Nikon LS 30, en del av skylden fordi den har ikke høy nok spek. for å håndtere Velvia 50 (manglende d.max verdi?). Original skan var grumsete, ble raskt rettet i PS med autolevels og auto contrast, deretter USM, som faktisk forbedret kvaliteten betraktelig.
Den store skaden kom da undertegnede valgt en for høy grad av JPEG kompresjon (filen er kun 30kb). Derimot er CA`s henvisning til http://www.photodo.se/ interessant sammenlignet med Toralf Sandakers kommentar under http://www.foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesInnlegg.cgi?id=31...kmerker=0. Hvem har rett mon tro? Men videre diskusjon bør kanskje føres der det hører hjemme. Mvh DP
Carsten A.

Helt korrekt at MTF-tester (som er hva en finner på www.photodo.se ) må vurderes med en (stor) klype salt. Men svært lave MTF-tester (som dette objektivet har) skal en nok likevel ta hensyn til. Det er de gode MTF-testene som forteller lite. Og en skal vel nærmest tro på julenissen, uansett MTF-tester, om en regner med noen særlig kvalitet på en 10x+ zoom.

Forøvrig blir ikke bildet uskarpt om scanneren har for lav dmax.
MVH CA
Don P.

Tror at vi er egentlig enig om bildets tekniske kvaliteter CA, men da ovennevnte objektiv har fått tildelt en MTF verdi av 2,6 og når man leser i Moose Petersons Nikon System Handbook at han beskriver en Nikkor 28-120mm (MTF verdi 2,3) som ''an amazing lens'' og ikke minst en Nikkor 70-300mm f4-5,6D ED (MTF verdi 2,4) as ''a marvelous lens'' så er det tydeligvis flere enn meg som tror på julenissen eller svært lave MTF verdier om du vil... :-)) Mvh DP
Carsten A.

Tja, det du finner på www.photodo.se er deres gradering etter at de har utført MTF-tester. Om Moose Petersons verdier har samme utgangpunkt, har jeg ingen mulighet for å bedømme. Men at en 10x+ zoom gir et temmelig svak optisk resultat skal ikke forundre noen.
MVH CA
Avsluttet .

Om bildet: Lyset faller ikke helt bra på fuglene. Ellers er det meste sagt.

Om Moose Peterson: Tidvis utskjelt på photo.net for å skryte av alt det står Nikon eller Tokina på. Tar du MTF-tester med en klype salt, bør du ta Moose med en hel bøtte.
Helene Bustad J.

Behagelig stemning i bildet! Lyssettingen gjør at bildet ser grafisk ut - det liker jeg. Kompsisjonen er veldig bra.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu